Tips & tricks

Douche of bad? Kies het juiste materiaal

Acryl

Acryl is van nature slijtvast en wordt niet snel vuil. Deze kunststof is ook relatief goedkoop. En er zijn heel wat designs en kleuren in acryl. Een nadeel van deze kunststof is dat ze krasgevoelig is en dat je een douchebak in acryl bij de plaatsing moet ondersteunen met ‘pootjes’ om te voorkomen dat de douchebak beweegt. Wanneer je bijvoorbeeld je oude bad uitbreekt en vervangt door een inloopdouche, kan je dit materiaal niet meteen op de chape leggen. Je hebt dan dus een opstapje.

 

Quaryl

Een onderhoudsvriendelijk en hygiënisch materiaal, dat wel wat duurder is dan acryl. Quaryl is minder krasgevoelig. Ook bij quaryl kan je kiezen uit een waaier van designs.

Plaatstaal

Plaatstaal is eveneens onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Je kunt het design, de kleur en oppervlaktestructuur kiezen die jou bevalt. Plaatstaal is enorm sterk: het is bestand tegen vuur, zuren, impact, … Plaatstaal is ook een duurzame keuze: je kunt dit materiaal volledig recycleren. Bovendien is dit materiaal een enorm goede geleider. Het houdt warmte lang vast waardoor het perfect is voor wie graag lang geniet van een warm bad.Composiet

Composiet is een populair materiaal: het is nauwelijks of niet krasgevoelig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Je kunt kiezen voor de kleur, het design en de oppervlaktestructuur die past in jouw badkamer. Massieve douchebakken in composiet kan je meteen in de chape leggen. Er is dus geen opstapje. Composiet voelt warm aan en neemt ook warmte op: dat is een voordeel, zeker in de winter. Het is wel duurder dan acryl, maar meestal goedkoper dan plaatstaal.

 

 

Solid Surface

Een duurdere optie maar eentje met veel vrijheden is Solid Surface. Dit materiaal wordt in een mal gegoten en is door en door gekleurd. Dit heeft als voordeel dat er oneindig veel ontwerpmogelijkheden zijn. Naast standaardafmetingen kan een douche van Solid Surface volledig op maat gemaakt worden. Dit materiaal kan tegen een stootje. Het is onwaarschijnlijk dat een douchebak van Solid Surface ooit beschadigd geraakt maar moest dat toch gebeuren kan hij makkelijk hersteld worden om er weer als nieuw uit te zien.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt