Siem en Sara wonen 5 jaar in hun woning. Zoals bij veel jonge gezinnen die net hun eerste huis kochten gaat het budget in de eerste plaats naar andere zaken maar met een tweede zoontje op komst groeide de nood om de tweede badkamer eindelijk in te richten.
"Toen we onze nieuwbouwwoning kochten was deze zo goed als klaar. Enkel de afwerking moest nog gebeuren en we konden nog een keuken en een badkamer kiezen. De leidingen hiervoor lagen wel al klaar. Er waren twee badkamers voorzien. De grootste, met douche, op de eerste verdieping. Die hebben we meteen afgewerkt en gebruikt. Dan was er nog een kleine badkamer voorzien op de tweede verdieping, naast de kinderkamers. Deze lieten we aanvankelijk voor wat ze was. We hadden ze nog niet nodig en het budget ging naar andere dingen."
"Omdat het de kinderbadkamer zou worden vonden we dat er wel een kleurtje in mocht. We hebben ons oudste zoontje laten kiezen welke kleur dat mocht zijn en hij koos lichtgroen, zijn lievelingskleur. Op mijn moodboard komt ook heel veel terrazzo terug dus dat wilden we graag combineren."
Kleine badkamer, toch een bad
"Nadat ons eerste kindje geboren was merkten we dat een bad toch wel fijn zou zijn. Nu moesten we altijd het babybadje opstellen, dat nam ook veel plaats in, en onze baby, nu kleuter, ging en gaat niet graag onder de douche. Met ons tweede kindje in aantocht zijn we werk gaan maken van onze tweede badkamer waarin dan een bad moest komen."
De leidingen in de badkamer lagen dus klaar voor een douche maar omdat er een bad moest komen moesten deze verlegd worden. Dit, en de installatie van de meubels en het tegelen werd door de installateur gedaan. De afwerking (schilderen, afkitten en plinten plaatsen) deed Siem zelf. Ze kozen ervoor om veel uit te besteden gezien een badkamer plaatsen toch enige sanitaire kennis vraagt en de komst van de tweede baby waarmee ze hun handen vol hadden.
Bij het toonzaalbezoek moest er wat gepuzzeld worden om een bad in de kamer te krijgen.
"De tweede badkamer was eigenlijk voorzien om een douchekamer te worden en is in oppervlakte niet groot. Ook is er een schuine wand die de kamer nog kleiner maakt. Maar een bad was een must voor ons, desnoods kwam er geen wastafel. Uiteindelijk kregen we alles (bad, wastafel én toilet) in de ruimte gepland. Toen zijn we samen met de verkoper rondgegaan in de toonzaal om alle meubels te kiezen. We probeerden vanalles uit en konden vrij vlot kiezen. Daarna mochten we op ons gemak zelf even rondlopen om de tegels te kiezen. Ondertussen werd onze badkamer uitgetekend. Omdat we al vrij goed wisten wat we wilden was de afwerking snel gekozen. We gingen heel tevreden naar huis."
Wat moest er absoluut in de badkamer?
"Het bad was een must het is zelfs gelukt om een vrij groot bad in de ruimte te krijgen. We zijn allebei vrij groot en we passen comfortabel met één volwassene en onze twee kindjes samen in bad. Als de kindjes samen in bad gaan hebben ze ruimte genoeg om naar hartelust te plonsen."
"We zijn héél blij met onze badkamer. Aanvankelijk leek het ons een beetje decadent en niet echt nodig, een tweede badkamer. Maar we zijn er zo blij mee en ze wordt echt veel gebruikt. Doordat het een kleine ruimte is moesten we hier slim mee omspringen maar voorlopig missen we niets."
Heb je nog een badkamertip?
"Denk op voorhand al eens na wat je wil en wat je prioriteiten zijn. En geef niet meteen toe als één van die prioriteiten moeilijk haalbaar blijkt. Test ook dingen uit in de toonzaal. Ga in het bad zitten. Een bad is leuk maar als je er dubbelgeplooid in moet zitten ga je het een stuk minder gebruiken."
Siem en Sara kozen hun badkamer bij STG Hasselt. De eerste toonzaal waar je naast het sanitair, ook je tegels kan vinden. Zo kan je in één oogopslag al je materialen bij elkaar passen voor een perfect matching resultaat. Ook je Pinterest-perfect badkamer uitkiezen? Maak snel een afspraak.
Ook interessant voor jou
Image
Van fruittelersvilla naar vakantiewoning met jaren 60 flair