Tips & tricks

Zo kies je de juiste badkamerkast

Badkamerkasten, ze zijn dé blikvanger van je badkamer en daarom ga je bij de keuze van de kasten best niet over één nacht ijs. Een nieuwe badkamer is een stevige investering dus wil je die keuze van de eerste keer goed hebben.

 

Als eerste moet je goed nadenken hoe je de indeling van je kast wil. Heb ik genoeg met 1 lavabo of toch beter 2? Welke spullen wil je opbergen? Nadat je het eerste denkwerk gedaan hebt kan je op zoek naar de perfecte kast. In een toonzaal krijg je een beperkt overzicht van wat kan. Misschien heb je een meubel gezien dat je wel mooi vindt maar net niet groot genoeg is of net te groot lijkt. Of lijkt het formaat wel perfect maar is de kleur niet helemaal jouw smaak. De meeste meubels bestaan in een hele reeks afmetingen en verschillende kleuren.

 

 

Mix & match, afmetingen van een badkamermeubel

 

Een badkamermeubel kan je bijna altijd volgens jouw noden laten samenstellen. De standaard maten zijn 70, 90, 100, 120 en 140 cm maar groter of kleiner kan ook altijd. Bovendien kan je de kast die jij mooi vindt in veel gevallen op maat laten maken. Wanneer de breedte vast ligt kan je kiezen hoeveel laden of deuren je wil. En dan kan je nog kiezen of je 1 of 2 waskommen wil en welke kleur het tablet dan heeft. Een tablet met een ingebouwde waskom is vaak wit maar kleuren zijn een echte trend aan het worden waardoor je nu ook tabletten in allerlei kleuren zoals zwart, groen en betonlook kan vinden. Opbouwkommen zie je tegenwoordig ook in de leukste kleurtjes en bij sommige modellen kan je zelfs een kleur op maat laten maken, voor als het allemaal wat meer mag zijn.

 

Lees: Zo meet je je badkamer op

Een badkamerkast in jouw stijl

Het is handig om op voorhand een moodboard te maken. Dit kan bijvoorbeeld een pinterestbord zijn of een knip-en-plakwerk waar je foto's op kan bewaren die jouw stijl vertegenwoordigen. Op deze manier kan je makkelijker op zoek naar een badkamerkast die past binnen jouw stijl. En kast in een kleurtje, uit hout of een badkamermeubel met latjes, wat je stijl ook is, met een moodboard kan je jouw smaak en stijl makkelijk overbrengen aan een badkamerspecialist. Een bezoek brengen aan een toonzaal kan je een beter beeld geven van hoe groot een kast er in het echt uitziet. Maar laat je niet vastpinnen op het aanwezige assortiment. De meeste meubels kan je helemaal à la carte samenstellen.

 

Lees: Je stijl vinden

 

 

Kies kwalitatieve materialen

Een badkamer is een stevige investering, mensen spenderen doorgaans tussen 5000 en 15000 euro aan de invulling van hun nieuwe badkamer, zonder eventuele plaatsingskosten. Daarom wil je natuurlijk dat de meubels en toestellen die je koopt ook lang meegaan. In onze toonzaal kan je de materialen en kwaliteit van de badkamerkasten zelf komen bekijken en voelen. Maak een afspraak met een adviseur, zij maken graag tijd vrij om je te helpen de juiste kast te kiezen voor jouw badkamer.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt