Tips & tricks

Het Japans toilet: de ultieme luxe voor je wc

Het douchetoilet kennen we misschien beter als een Japans toilet. Dit toilet gebruikt water om je onderlichaam te reinigen na het toiletbezoek. Een beetje zoals een bidet maar dan ingebouwd in het toilet. In Japan is dit toilet helemaal ingeburgerd. Je vind ze overal, in hotels, restaurants en zelfs in publieke ruimtes. Hier in België is er nog wat schroom over het douchetoilet maar ook in onze contreien is dit bijzondere toilet aan een opmars bezig. Lijkt zo'n wc wel iets voor jou of hebben we je op zijn minst nieuwsgierig gemaakt? We leggen je graag uit wat zo'n douchetoilet precies is en hoe het werkt.

 

Technisch hoogstandje

 

Het douchetoilet is uitgerust met heel wat technische snufjes van een verwarmde zitting tot de douchearm, automatische spoeling en verlichting. Er bestaan zelfs modellen met geurextractie zodat je je geen zorgen moet maken om onaangename geurtjes. Er zijn veel verschillende soorten douchetoiletten beschikbaar, variërend van eenvoudige modellen die alleen water spuiten tot geavanceerde modellen die je kunt bedienen met een afstandsbediening en die allerlei handige functies hebben.

 

 

Hoe werkt het douchetoilet?

 

Een douchetoilet heeft, zoals de naam doet vermoeden, altijd een douchefunctie. Die werkt met een druk op de knop waarna een buisje tevoorschijn komt en water op lichaamstemperatuur sproeit. De meeste Japanse toiletten werken met een handige afstandbediening. Hiermee kan je de positie en sterkte van de waterstraal regelen. Van daaruit kan je het zo gek niet bedenken qua functies. Wat dacht je van een droogfunctie? Daarmee wordt na de reiniging warme lucht geblazen die je droogt. Zo heb je geen wc-papier meer nodig. Sommige wc's geven je een technologische verwelkoming door de bril alvast te openen en de bril te verwarmen wanneer je in de buurt van het toilet komt. 

 

 

Een douchetoilet installeren bij je thuis

 

Een erkend installateur heeft je nieuwe toilet in de meeste gevallen op één dag geplaatst. Eerst moet nagegaan worden of er elektriciteit in de buurt kan afgetakt worden want een douchetoilet werkt natuurlijk niet zomaar. Je hebt een stopcontact nodig. Staat een grondige renovatie van je toilet op het programma of moet je nog beginnen bouwen, dan kan je het stopcontact al op voorhand laten voorzien. Houd er rekening mee dat je zult moeten kappen en breken als je een bestaand toilet wil upgraden naar een douchetoilet wanneer er geen stopcontact aanwezig is in de buurt van je toilet.

 

 

Een douchetoilet uittesten

 

Hoewel het douchetoilet misschien nog niet zo wijdverspreid is als sommige andere sanitaire voorzieningen, groeit de populariteit ervan gestaag. Dus waarom zou je niet eens overwegen om er een aan te schaffen en te ontdekken waar alle ophef over gaat? Je zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn! Bij STG kan je het douchetoilet komen uittesten in de meeste toonzalen. Maak een afspraak voor meer informatie of stap zo eens binnen in een toonzaal in je buurt.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt