Ontspannen met al je zintuigen

Aromatherapie: de geurige weg naar ontspanning

Door het gebruik van etherische oliën, afkomstig van planten en bloemen, biedt aromatherapie een breed scala aan gezondheidsvoordelen, van stressvermindering tot beter slapen en vermindering van pijn en ontstekingen. Het grote voordeel van deze therapie in een ontspannend bad toe te passen is dat je twee positieve eigenschappen van de aroma’s tegelijk kan ervaren. Enerzijds heeft de geur een positief effect op je hersenen en anderzijds krijgt je huid een boost door de olie op te nemen. 

 

Wat is aromatherapie? 

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van etherische oliën om de fysieke maar vooral de emotionele gezondheid te verbeteren. Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals de bloemen, bladeren, stengels, wortels en schors. De oliën worden vervolgens verdampt, in je bad bijvoorbeeld, of op de huid aangebracht om hun helende eigenschappen over te brengen.  

Goed voor het gemoed 

Aromatherapie biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Iedere essentiële olie is in zekere mate ziektekiemwerend en daarnaast heeft iedere olie nog zijn eigen specifieke voordelen. De geur van lavendel werkt rustgevend en kalmeert het zenuwstelsel. Etherische oliën zoals Kamille en jasmijn hebben dan weer ontspannende eigenschappen die je geest tot rust brengen en zo een diepere, meer rustgevende slaap bevorderen. Heeft je de stemming een boost nodig, dan kunnen rozemarijn en sinaasappel met hun opbeurende eigenschappen je een flinke oppepper geven. Ze helpen om de geest te stimuleren en de concentratie te verbeteren.  

 

Aromatherapie kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen. De geuren pepermunt en eucalyptus hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij spierpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen. 

 

 

Lees: Massagebaden, made in Belgium

Badaroma 

Je kan badaroma's toepassen in ieder bad maar dé beste ontspanning beleef je wanneer je een massagebad of whirlpool hebt. Voor dit soort baden raden wij de producten van Finsuola aan. Deze Nederlandse producent heeft veel ervaring als het gaat om badgeuren. In tegenstelling tot sommige andere aroma’s, zijn deze van Finsuola niet vettig en lossen ze volledig op in het water. Doordat ze geen deeltjes van het product achterlaten in je bad, beschadigen deze badgeuren het massagesysteem niet.

 

Tip: Gebruik nooit pure essentiële olie in een bad met massagesysteem. Deze zijn doorgaans te vettig waardoor de techniek beschadigd raakt.

Actie-belhydro

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt