Op zoek naar een installateur

(Ver)bouwen, het brengt altijd de nodige vragen met zich mee. Hoe wil ik mijn badkamer indelen? Kan ik mijn bad vervangen door een douche? Is dit technisch haalbaar? Kan ik mijn staand toilet vervangen door een hangend model? Welke oplossing is het meest geschikt voor mijn woning? Hoe geniet ik van optimaal comfort? Een goede samenwerking met de juiste vakmensen is dus onmisbaar.  

 

Laat je grondig informeren en adviseren 

Advies en informatie zijn belangrijke factoren. Durf vragen te stellen. Kan ik zowel een bad als douche installeren? Waar moet ik rekening mee houden? Is het technisch haalbaar om mijn enkele wastafel te vervangen door een dubbel model? Kan ik een hangend toilet voorzien in de badkamer? Welke specifieke leidingen zijn er nodig? Welke duurzame alternatieven bestaan er om mijn sanitair warm water te voorzien? Een goede installateur denkt mee en staat je bij in je beslissingen. Dankzij deskundig advies op maat, bespaar je op lange termijn geld uit. Denk ook na over welke stijl je verkiest. Welk budget je ter beschikking hebt en wanneer je dit alles gerealiseerd wilt.  

Waarom neem je best een installateur onder de arm?  

Kiezen voor een deskundige sanitair installateur, geeft je de beste garantie op een correcte uitvoering van de werken. Ze nemen het volledige project in handen, leggen de leidingen en plaatsen je bad, douche en/of badkamermeubel op maat. En jij? Jij slaapt op beide oren zonder je zorgen te hoeven maken.  

 

Maar hoe kies je nu de beste installateur voor jouw project? En waarom is die juiste vakman zo belangrijk?

Kies voor een installateur met de juiste specialisatie 

Zodra je een beeld hebt van de werken die je wil laten uitvoeren, ga je op zoek naar de meest geschikte installateur voor jouw project. Sommige voeren de werken van A tot Z uit, anderen werken samen met verschillende vakmannen die elk hun specialiteit (elektriciteit, verwarming, tegelwerk) hebben. Het is dus aangeraden om een vakman te kiezen die gespecialiseerd is in jouw specifieke installatie. Een vakman met de juiste expertise werkt niet alleen sneller, hij/zij is ook op de hoogte van de laatste nieuwigheden en werkt met kwalitatieve merken. 

 

Vergelijk verschillende offertes  

Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing, onderhoud of herstelling tegen een correcte prijs? Dan vergelijk je best verschillende offertes. Hoeveel bedragen bv. de kosten voor de nodige onderdelen? Wat is hun uurtarief? Kies voor een badkamerinstallateur die actief is in je buurt. Zo beperk je de verplaatsingskosten en geniet je van een snellere service.  

 

Wist je dat?

...er verschillende premies bestaan voor nieuwbouw- en renovatieprojecten? Ook voor sanitair en verwarming bestaan er een specifieke premies. Voor sommigen heb je er pas recht op indien een gecertificeerd installateur de werken heeft uitgevoerd. Is jouw woning bovendien ouder dan 10 jaar en ga je deze renoveren? Dan heb je recht op 6% BTW als de werken uitgevoerd worden door een erkend installateur. Reden te meer om een vakman onder de arm te nemen als je het ons vraagt! 

 

Nog geen installateur? Geen nood! Je kan voor al jouw vragen ook terecht in een STG-toonzaal. Onze badkamerspecialisten helpen je met plezier verder en bevelen je graag een betrouwbare installateur in jouw buurt aan.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt