Styling

Badkamertrends in 2023

De badkamertrends van 2023 onderstrepen de behoefte naar rust en meer luxe, zonder oog te verliezen voor functionaliteit. Evelyne Vlerick, oprichter van WOOSTUDIOS, neemt ons graag mee door badkamertrends van dit jaar.

 

"Eén van de meest rustgevende plekken in huis, is de badkamer. Het is dé plek voor wat me-timeTerwijl de badkamer vroeger eerder werd gezien als een praktische kamer om je op te frissen en te wassen, zoeken we nu toch echt wel iets meer dan dat. We zien meer en meer badkamers die lijken op een heuse wellness, zodat je de rust ook in je eigen huis kan ervaren.

 

De badkamertrends van 2023 onderstrepen deze behoefte, zonder oog te verliezen voor functionaliteit. We zien veel natuurlijke aardetinten in één kleur, maar in verschillende tinten. Toon op toon noemen we dat. Verder vinden ook organische , zachte en ronde vormen hun weg naar de badkamer (denk aan accessoires, spiegels, vrijstaande baden, waskommen). Ook kiezen we meer luxe materialen om het wellness gevoel in huis te halen."

Natuurlijke aardetinten

 

"In de badkamertrends voor 2023 zien we warmere kleurtinten in vergelijking met voorgaande jaren, de natuur is nog steeds de voornaamste inspiratiebron voor de kleuren die we in huis halen. Dit zien we terug in natuurlijke aardetinten zoals terracotta, bruin en groen. Warmte vertaalt zich echter ook in de verzachting van harde kleuren, zoals bijvoorbeeld Gun Metal; een zachter alternatief voor zwart kraanwerk."

 

 

1 kleur, meerdere tinten

 

"Het woord ‘kleur’ en ‘tint’, zijn niet hetzelfde. Door toevoeging van wit, grijs of zwart krijg je een andere tint van eenzelfde kleur. Als we die tinten gaan combineren, toon-op-toon zoals we zeggen, krijg je een heel leuk en rustgevend effect. Ideaal dus voor de badkamer als je wil gaan voor de wellness-vibe, die een echte badkamertrend is in 2023. Je kan dit met alle kleuren doen, maar neutrale kleuren als wit, beige en zand zijn rustgevend op zich en kan je perfect met elkaar combineren. Mensen denken vaak dat een monochroom interieur saai is, maar ook hier kan je naast verschillende kleurtinten, ook materialen en structuren met elkaar combineren voor een interessanter effect. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de combinatie van beige met travertin en rotan voor wat meer warmte, of combineer een donkere kleur met zwart, gebruik matte en glanzende texturen door elkaar, voor een chique en glamoreus effect."

 

Lees ook : Je woonstijl vinden

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt