Tips & tricks

Een unieke douchewand in 4 stappen

Eyecatcher of subtiel accent

 

Een inloopdouche is niet meer weg te denken uit onze badkamers. Praktisch, modern, luxueus en met oneindige mogelijkheden om hem helemaal te aan te passen aan jouw stijl. Vaak worden deze douches gecombineerd met een douchewand. Maar de ene douchewand is de andere niet.

Hieronder hebben we alvast enkele tips voor je verzameld om rekening mee te houden bij de keuze van de douchewand die in jouw badkamer past.

 

Praktische aspect van de douchewand

 

Inloopdouches worden vaak gecombineerd met een glazen douchewand. Handig, want zo blijft opspattend water in de doucheruimte en ontsnapt ook de warmte minder snel. Voor wie fan is van het open gevoel dat een inloopdouche biedt, maar toch op zijn privacy gesteld is, is een douchewand met gezandstraald glas of spiegelglas een uitstekende keuze. 

Ga helemaal voor je eigen smaak 

 

Droom je van een badkamer die rechtstreeks uit een interieurmagazine lijkt te komen? Dan moet alles mooi bij elkaar passen, inclusief je douchewand met persoonlijke toets. 

 

1. Gezandstraald decor

 

Naast de praktische voordelen heeft een glazen douchewand ook nog het leuke pluspunt dat je hem naar believen kan personaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een douchewand die volledig of gedeeltelijk uit ondoorzichtig glas bestaat. Bij KERMI kies je uit 20 designs, keuze genoeg. Of toch niet? Laat dan je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen gepersonaliseerde patroon. De optie om een patroon op maat te laten maken biedt eindeloze mogelijkheden.

 

2. Spiegelglas

 

Een douchewand in spiegelglas is de twee- in- één oplossing voor je badkamer: hij dient als douchewand én als spiegel. Handig als passpiegel om je outfit te checken, van kop tot teen. Discreet want enkel wie onder de douche staat, kan door het glas kijken. Van buitenaf zie je enkel spiegelglas. En bovendien ook plaatsbesparend, zo hoef je nergens een losstaande spiegel te plaatsen. Nog leuk meegenomen: de weerspiegeling maakt je badkamer optisch groter.  

Liever geen volledige wand in spiegelglas? Geen probleem, bekijk de verschillende mogelijkheden

3. Profiel- en beslagkleuren

 

Kleuren zijn ideaal om je badkamer een persoonlijke toets te geven. Opvallende kleuren, warme aardetinten, stijlvolle metallic-tinten of edel matte oppervlakken, elke kleur zorgt voor een unieke uitstraling en sfeer. Kies daarom bewust de kleur van het profiel en beslag die bij jouw stijl past. Voor een mooi geheel kan je je profiel en beslag afstemmen op de kleur van je radiator, de badkamerdeur, de muur,..  Met meer dan 30 kleuren is er altijd wel een kleur die jouw doucheplaatje compleet maakt.

 

4. Deurgreep

 

Eerder fan van een douchewand mét douchedeur? Dan kan je ook hier snel en eenvoudig je eigen accent leggen.

Details zijn belangrijk en bepalend voor het uitzicht. Kies daarom de douchegreep van je douchedeur met de nodige aandacht. Rond en zacht, rechtlijnig en helder, knop of beugelgreep, glanzend of mat… Er is een passende douchegreep voor iedere badkamerstijl. Of wat dacht je van de gepatenteerde, in het glas verzonken speciale greep Xena van KERMI voor een nog gemakkelijker onderhoud? 

 

Jouw douche à la carte komen samenstellen? Kom eens langs bij één van onze badkamerspecialisten, zij bekijken graag de mogelijkheden voor jou.

 

Maak hier een afspraak

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt