Tips & tricks

Kies de juiste radiator voor je badkamer

Je kent het vast wel, je hebt net lekker warm gedoucht om van een winterse dag te bekomen en nu moet je die o zo heerlijke warmte verlaten om je in die koude badkamer af te drogen en aan te kleden. Of net niet?

 

Met de juiste radiator is je badkamer niet langer een kille ruimte maar een warme oase. En horizontaal of verticaal expemplaar, een designunit of praktische handdoekdroger,... Kies op basis van je eigen smaak, je behoeften en de mogelijkheden in je badkamer. Bovendien kan de juiste radiator je een flinke besparing opleveren op je energiefactuur. Zo kom je comfortabel de koude maanden door zonder je zorgen te hoeven maken over een torenhoge energiefactuur.

Form follows function

 

Een klamme, koude handdoek om je mee af te drogen... niet echt prettig. Droog je handdoeken of verwarm ze met een handdoekdroger voor een aangenaam warme handdoek na het douchen of baden.

Een mooie radiator op het oog die toch niet geschikt is om handdoeken op te drogen? Bevestig een extra rekje of haakje aan je radiator. Opgelost!

 

Tip: hang je handdoekdroger binnen handbereik van je douche of bad.

 

Les gouts et les couleurs

 

Wit is nog steeds de meest gekozen kleur voor radiatoren. Al heeft ook zwart de laatste jaren aan popularitait gewonnen. En dat is ergens logisch, wit en zwart zijn kleuren die quasi in elke woonstijl passen én zijn tijdloos. Maar wist je dat radiatoren tegenwoordig in heel wat kleuren gemaakt worden? Durvers en creatievelingen kunnen bij radiatorenbouwers zoals Radson, waar wel 70 tinten beschikbaar zijn, naar hartenlust mixen en matchen.

 

 

Het juiste vermogen

 

De ideale radiator is perfect afgestemd op jouw woning en jouw warmtebehoefte. Een radiator met te weinig vermogen zal je ruimte onvoldoende opwarmen waardoor je het alsnog koud hebt. Een te grote radiator verbruikt dan weer meer energie dan je nodig hebt.

 

Om jouw warmtebehoefte te berekenen kan je aan het rekenen gaan maar veel handiger is om gebruik te maken van een online rekentool. Je beantwoordt enkele vragen en voilà, in een paar klikken weet je en voilà, in een paar simpele klikken weet je hoeveel vermogen jouw radiator moet leveren. De radiator in je badkamer neem je trouwens best een klein beetje groter. De handddoeken die je ophangt absorberen immers wat warmte. Door een iets grotere radiator te nemen compenseer je dit warmteverlies enigszins.

 

Toekomst of traditie?

 

Een elektrische radiator is ideaal bij verbouwingen of wanneer je geen aansluiting voor centrale verwarming voorzien hebt in je badkamer. Deze soort radiator is gevuld met een olie die door een weerstand opgewarmd wordt. Je hebt enkel een stopcontact nodig om de radiator aan te sluiten. Had je al wel een aansluiting voor cv in je badkamer of heb je een warmtepomp? Dan kies je best voor een radiator die op lage temperatuur werkt. Zo’n lagetemperatuur of LT-radiator werkt met een watertemperatuur tussen 35 en 55°C. Wil je op termijn investeren in een warmtepomp? Dan doe je er ook nu al goed aan om een LT-radiator te kiezen. Je kan je keteltemperatuur dan sowieso al lager instellen én alvast klaar zijn voor je toekomstige warmtepomp.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt