Tips & tricks

Zo kies je jouw ideale bad

Ligt het comfortabel, heeft het de juiste vorm, is het groot genoeg voor jou én je partner of net compact genoeg voor een kleinere badkamer? Een bad is voor iedereen anders. Neem dus ook de tijd om het juiste bad uit te kiezen.

 

Inbouwbad

Met een inbouwbad geef je jouw badkamer een tijdloze uitstraling. Goed om jarenlang van te genieten. Bovendien is een klassiek bad erg makkelijk te combineren met een badklapwand. Zo combineer je baden en douchen en bespaar je plaats in je badkamer.

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is ideaal om grote badkamers efficiënt op te vullen en gezellig te maken. Je kan het tegen de wand plaatsen als subtiele eye-catcher of in het midden van de badkamer als statement. Nog een stapje verder? Wat dacht je van een plaatsje in de slaapkamer?

Back-to-wall

Dé trend van het moment is het back-to-wall bad of half-vrijstaand bad. Deze kan perfect een inbouwbad met omkasting vervangen. Je krijgt de luxueuze, moderne look van een vrijstaand bad. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp is dit bad een goede keuze voor kleinere badkamers.

 

Lees ook : Douche of bad? Kies het juiste materiaal.

 

 

Wellnessbad

Is jouw badmoment heilig? Dan is een bad met massagesysteem misschien wel iets voor jou. Zo'n systeem kan op vrijwel ieder inbouwbad gemonteerd worden om er een bubbelbad van te maken. Wedden dat je nooit meer uit je bad wil komen? 

 

Lees ook : Stel zelf je wellnessbad samen

Wist je bad?

Wist je dat er een verschil is tussen een bad voor één of twee personen? Een bad voor één persoon noemen we ook wel een monobad. Je herkent zo’n bad aan de plaats van de afvoer. Bij een éénpersoonsbad zit deze aan het voeteneind. Een bad voor 2 personen, ook wel duobad genaamd, heeft een afvoer in het midden voor extra zitcomfort. Een tweepersoonsbad noemen we een duo-bad.

 

Heb je het juiste bad gekozen of heb je nog wat hulp nodig? In onze toonzalen kan je tal van baden bekijken én de kwaliteit ervan voelen zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw badkamer. Maak een afspraak bij één van onze adviseurs in een STG toonzaal in jouw buurt, wij helpen je graag het perfecte bad uit te zoeken.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt