Ontspannen met al je zintuigen

Zo herstelt een bubbelbad met chromotherapie je energiebalans

Een bubbelbad - volledig op maat van je lichaam - helpt je niet alleen ontspannen, maar werkt ook therapeutisch. Dat effect wordt nog versterkt als je massagebad bovendien is uitgerust met gekleurd licht. Door licht toe te voegen aan je bad kan je een specifieke extra therapie geven aan je lichaam. Deze therapie die we kennen als lichttherapie of chromotherapie, kan je energiepeil een positieve boost geven of je net helemaal tot rust brengen. Verschillende kleuren hebben namelijk elk hun eigen therapeutische werking op ons lichaam. 

 

Want als de zon schijnt voelen we ons blijer, frisser en fitter. Dat heeft alles te maken met het zonlicht dat ons niet alleen aan de broodnodige vitamine D helpt, maar de wereld ook letterlijk een andere kleur geeft. Licht- en kleurtherapie hebben een gelijkaardig effect op je gemoed en bezorgen je een algemeen gevoel van welbehagen.

 

Lees ook : Stel zelf je bad samen

Actie-belhydro

De helende werking van licht en kleur 

Lusteloosheid, een verstoord bioritme en een algemeen gevoel van vermoeidheid, het zijn maar enkele gevolgen van een tekort aan licht in de winter. Tijdens de donkere najaarsdagen hebben sommige mensen dan ook baat bij licht- en kleurentherapie. Licht heeft immers een invloed op je bioritme. Elke kleur heeft bovendien een specifieke golflengte. De ene kleur werkt daardoor kalmerend, terwijl de andere je geest stimuleert. Door de kleuren in je interieur of wellnessruimte aan te passen, bijvoorbeeld met gekleurd licht, kan je je emoties dus op een positieve manier beïnvloeden. Blauw licht staat voor rust, verlaagt je bloeddruk en kan helpen bij migraine, groen neemt spanning weg, verhoogt je weerstand en versterkt je spieren. Paars licht vermindert dan weer emotionele en mentale stress en helpt je beter te slapen, oranje licht stimuleert je creativiteit en verdrijft stress en depressie. Rood licht geeft je meer energie en helpt tegen pijnlijke spieren en gewrichten, terwijl geel licht je vrolijker maakt en een positief effect heeft op de spijsvertering. 

 

Lees ook: Dit doet een massagebad voor je lichaam

  

 

Kleurentherapie in je bad of bubbelbad 

Chromotherapie kan geïntegreerd worden in je bad. Kleine RGBW (rood, groen, blauw, wit) powerleds worden ingewerkt in het bad, de plinten of de spots in je badkamer. Zo verlichten ze de hele ruimte in de kleur die je zelf kiest. De gekleurde ledlichtjes kan je zelf bedienen via een bediening op het bad. Zo creëer je een echt wellnessgevoel in je badkamer. En terwijl je in bad geniet van een deugddoende massage, kom je ook mentaal tot rust. Om de wellnessbeleving helemaal compleet te maken, kan je bovendien geluid laten integreren in je massagebad. Speciale speakers worden onzichtbaar ingebouwd zodat je vanuit je bad kan genieten van je favoriete muziek. 

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt