Image
Zo maak je een moodboard

Aan de slag

Zo maak je een moodboard

Een nieuwe badkamer en geen idee waar te beginnen? Verzamel al je inspiratie op een moodboard en vind zo jouw stijl.

Wat is dat nu eigenlijk, een moodboard? De naam zegt het al bijna zelf, een moodboard is een bord dat een bepaalde sfeer of emotie uitstraalt. Het is een verzameling of collage van foto’s, materialen, kleuren en omschrijvende woorden die samen een gevoel weergeven. Dat gevoel moet uitdrukken hoe jij jouw badkamer wil beleven. Natuurlijke, zachte kleuren of net heel wit en strak, het resultaat van een moodboard is voor iedereen uniek.

Neem een foto van je moodboard. Zo heb je jouw persoonlijke stijlgids altijd bij de hand.

Digitaal of fysiek

 

Je kan een digitaal of fysiek moodboard maken. Een digitaal exemplaar maak je makkelijk met behulp van bv. Canva of Pinterest. Zet jezelf een avond in de zetel met een tablet of laptop op je schoot en ga door de vele voorbeelden van badkamers. Pin de badkamers die jij mooi vindt vast op je eigen bord. Heb je al een goed idee van de kleuren en materialen? Zoek naar digitale stalen en verzamel ze ook op je bord. Ook Google is een goede bron van inspiratie.

 

Liever een fysiek moodboard? Verzamel magazines om beelden uit te knippen en ga eens stalen hamsteren in verf- en materialenwinkels. Verzamel kleurstalen en materialen die je mooi vindt en maak een collage op een groot blad of een stuk karton.

 

Niemands’ persoonlijke stijl valt exact in een hokje te stoppen. Daarom kan een moodboard jou helpen om je stijl te vinden en om deze makkelijker over te brengen aan andere mensen.

1. Brainstorm je idee

Je hebt waarschijnlijk al wel een ruw idee van welke sfeer je badkamer moet hebben. Brainstorm even en schrijf wat sleutelwoorden op die passen bij je sfeer bv.: modern, natuurlijk, rustig, strak. Denk na over de materialen bv.: hout, beton, terrazzo. Schrijf op welke kleuren je mooi vindt. Dit zal je helpen om de juiste foto's te vinden voor je moodboard. Neem je tijd om rond te kijken op Google, Pinterest of Instagram. Heb je nog geen idee, doorblader wat interieurmagazines en hang bladwijzers bij de foto's die je aanspreken. Bekijk ook zeker onze stijlwijzer.

 

2. Verzamel je elementen

Neem je eerste ideeën bij de hand en ga op zoek naar beelden en materiaalstalen. Daag jezelf uit om nog een stap verder te gaan. Illustraties, kunstwerken, stoffen en kleurstalen, het kan allemaal deel uitmaken van jouw bord om je stijl uit te drukken.

 

3. Bekijk je moodboard

Nadat je alles verzameld hebt, heb je waarschijnlijk veel te veel materiaal om je moodboard samen te stellen. Zet foto's, kleuren en materialen die samen een harmonieus geheel vormen bij elkaar. Een samenhangend kleurenpallet is belangrijk, verwijder alles wat niet in het plaatje past. Upload alles naar je digitale moodboard. Maak je een fysiek bord, ga opzoek naar echte materiaal- en verfstalen. Kleef alles op een groot blad, stuk karton of hout. Je moodboard is klaar! Vergeet geen foto te nemen van je fysieke moodboard. Dit kan je makkelijker tonen wanneer je rond de tafel zit met interieur adviseurs.

Leg je badkamerpuzzel

De volgende stap

 

Wanneer je je stijl min of meer op papier hebt gezet is het tijd om aan de indeling te denken. Meet je badkamer op en bedenk even welke items een must zijn. Een bad, een douche of beide? Een enkel of dubbel meubel, kolomkasten? In dit blogbericht helpen we je op weg om de indeling van jouw badkamer te maken. 

 

Lees ook: Leg je badkamerpuzzel