Indelingen

Zo pas je een inloopdouche in een kleine badkamer

Ben je op zoek naar inspiratie om een inloopdouche in een kleine badkamer te passen? Bijna alle badkamers worden tegenwoordig ingericht met een inloopdouche. Deze soort douche geeft een moderne en ruimtelijke uitstraling en laat een kleine badkamer in sommige gevallen ook groter lijken.

douche

 

Zoveel plaats heb je nodig voor je inloopdouche

Om een inloopdouche te plaatsen heb je minimaal 120 cm nodig voor het glas of een vaste wand en 60 cm langs de voorkant van de douche om in te stappen. De douchebak zelf heb je in standaard breedtes van 70, 80, 90 en 100 cm. De meest comfortabele maat is een douchebak met een breedte 90 cm. Je kan je douchebak ook op maat laten maken, zo past hij altijd perfect.

 

Lees ook: Leg je badkamerpuzzel

Inloopdouche met een glazen wand in hoekopstelling

Deze soort inloopdouche heeft twee vaste wanden en één glazen wand. Glazen douchewanden bestaan in vele afmetingen maar wij raden altijd eentje van minimaal 120 cm aan om spatten in de badkamer te voorkomen. Deze douche wordt in de hoek van de badkamer geplaatst en vooraan wordt nog 60 cm vrijgehouden om vlot in en uit te stappen.

Inloopdouche in een nis

Wanneer een van de muren in je badkamer 180 cm lang is of je een hoek voorzien hebt kan je de perfecte inloopdouche maken. Kies een douchebak die perfect in de vrije ruimte past en laat daar de douchewand op plaatsen. Zo maak je het meest efficiënt gebruik van de ruimte met als resultaat is een luxueuze douche met een moderne uitstraling.

 

Tip: Maak gebruik van ons handige knip- en werkblad om makkelijk na te gaan of een inloopdouche in jouw badkamer past.

Glazen douchewand

In een kleine badkamer kies je best voor een douchewand van glas. Glazen douchewanden zijn ideaal, omdat ze visuele barrières vermijden en het gevoel van openheid behouden. Een volledig doorzichtige douchewand is je beste optie voor een maximaal effect. Wie toch meer privacy nodig heeft onder de douche, kiest een mat glas of een glas met een matte strook waar licht toch nog makkelijk door kan komen. Ook rookglas is een optie voor je douche. We zien deze soort glas al vaker in interieuritems zoals drinkglazen, vazen en lampen en nu kan je dit aparte glas dus ook voor je douche kiezen.

 

Lees ook: Een unieke douchewand in 4 stappen

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt