Mooi gemaakt

Artisan Lines badkamermeubels en waskommen

Bij Duravit speelt ambacht nog steeds een grote rol bij de productie van het keramiek en de meubels. Het vakmanschap en de handenarbeid die komt kijken bij de producten uit de Artisan Lines maakt dat stukken met een uitzonderlijk hoge kwaliteit afgeleverd kunnen worden.

Wie zijn jullie?

Duravit is een merk dat Duitse degelijkheid en kwaliteit combineert met verfijnd design. In ons gamma vind je zowel sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden als douche-wc's, kranen, accessoires en nog veel meer. Bij een groot deel van onze producten komt nog heel wat handenarbeid kijken. Zo worden de waskommen nog met de hand opgeschuurd zodat alle imperfecties eruit zijn. Die handenarbeid voel je in de kwaliteit van de producten uit de Artisan Lines.

 

Wat maakt Artisan Lines van Duravit uniek?

Voor de ontwikkeling van onze producten, maken we gebruik van onze eigen interne ontwerpexpertise maar daarnaast werkt onze productontwikkeling ook nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals bijvoorbeeld Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en recent nog de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly. Het is precies door de interactie van vernieuwend design, hoge kwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, dat we de ambitie hebben om het dagelijkse leven van elke badkamergebruiker elke dag een beetje beter te maken.

Hoe maken jullie de badkamer van de toekomst beter?

Wij zijn continue op zoek naar manieren om producten in de badkamer duurzamer en meer onderhoudsvriendelijk te maken. Eén van de innovaties uit onze eigen keuken is DuroCast UltraResist, een mineraal composietmateriaal waaruit bijvoorbeeld de gemaakt is. Hoewel het oppervlak fluweelachtig en mat oogt is het bijzonder robuust en krasbestendig. Ook het hygiëne-aspect vonden we belangrijk bij de ontwikkeling van dit materiaal. DuroCast is extreem vuilbestendig waardoor reinigen zeer eenvoudig wordt.

 

 

Lees ook: De juiste installateur voor je badkamerproject

 

 

Welke rol speelt duurzaamheid voor jullie en hoe zien we dit in de producten?

Met wortels in het prachtige Zwarte Woud spreekt het voor zich dat de natuur een belangrijke rol speelt bij Duravit. We hebben nu al heel wat producten in ons gamma die 100% recycleerbaar zijn of met waterbesparende technologie uitgerust zijn. Deze laatste techniek zorgt ervoor dat lucht aan het water toegevoegd wordt zonder het comfort van de waterstraal te wijzigen. Tegen 2023 willen we minstens 80% van onze kranen van deze technologie voorzien.

 

Meer zien? Ontdek Artisan Lines van Duravit hier of bekijk ze in het echt in de STG toonzalen.

Artisan Lines

 

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt