Styling

Duik in bijzondere baden: van rechthoekig tot designbad

Lig jij graag lekker lang te dobberen in je bad? Terecht, een bad nemen is heerlijk ontspannend. Ben je op zoek naar een parel van een badkuip voor jouw ontspannend badmoment? Designers spelen steeds meer in op de groeiende vraag naar mooie producten voor de badkamer. Het ligbad is hier geen uitzondering bij.

Bad in jouw stijl

Het inbouwbad stond jarenlang eenzaam aan de top. Ook nu wordt er nog vaak gekozen voor dit type bad maar er komt meer concurrentie van het half-vrijstaand bad en vrijstaande baden. Heb je de kans om je badkamer helemaal naar je eigen smaak in te richten? Duik dan eens in de verschillende baden die mogelijk zijn. Weet je niet zeker of je de plaats hebt voor een bad? Vraag een expert om een plan voor je te tekenen of ga zelf aan de slag: Leg je badkamerpuzzel.

Bad Linda by Ideal Standard

 

Zo groot is een ligbad

Lig jij graag languit in je bad? Hoe groot je bad moet zijn hangt natuurlijk af van hoe groot je zelf bent. Daarom moet je een bad best “passen”. Ga er eens in liggen, is het lang genoeg, diep genoeg, breed genoeg? Dan heb je je ideale bad-maat gevonden.

 

Tips:

• Hou rekening de vorm en grootte van het bad. Moet het bad naar een verdieping of zijn je deuren niet al te breed? Bekijk of je genoeg plaats hebt om het bad je badkamer binnen te krijgen.

• Kijk naar het gewicht van het bad, zeker wanneer het bad op een verdieping komt staan.

• Kosten drukken bij renovaties? Hou de bestaande badkamerindeling aan.

• Krijgt je nieuwe bad ook een nieuwe plaats? Bekijk of je vloer het gewicht van het gevulde bad kan dragen.

• Schakel de hulp in van een professional. Een installateur komt ter plaatse kijken en kan goed inschatten wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer.

 

Lees ook: De juiste installateur voor je badkamerproject

Bad Conca by Ideal Standard

 

Rechthoekig bad

Ben je helemaal weg van Scandinavisch design of Japandi? Dan is een rechthoekig bad misschien wel iets voor jou. De combinatie van rechte lijnen en afgeronde hoeken voelt elegant en zacht. Het subtiele voetstuk van het bad zorgt ervoor dat het geheel toch lekker luchtig blijft en niet aanvoelt als een blok. Dit vrijstaande bad kan je eender waar zetten, dus ook in het midden van je badkamer als je zou willen.

 

Back-to-wall bad

Een half vrijstaand bad, of back-to-wall bad staat met één of twee kanten tegen de muur en is helemaal afgewerkt. Het heeft dus geen extra omkasting nodig waardoor het er modern en luxe uitziet. Ook in de vorm heb je keuze zat voor het bad dat perfect in jouw badkamer past. Je kan dit bad mooi combineren met een kraan om in te bouwen in de muur of met een vrijstaande badkraan.

Bad Around by Ideal Standard

 

Designbad

Is Extra jouw kenmerk, of ben je op zoek naar een echte showstopper voor je badkamer? Kijk dan eens naar dit designbad met organisch, asymmetrisch ontwerp. Het bad is een kunstwerk op zich en is dé eyecatcher voor je badkamer. Hou de rest van je badkamer eenvoudig maar luxe met bijvoorbeeld marmer op de muren. Combineer met gouden, RVS-look of geborsteld chroom kranen voor een stijlvol en modern geheel.

 

Gekleurde baden

De tijd van de witte baden is voorbij. Veel sanitair is tegenwoordig in een hele waaier aan kleuren te vinden. Van stijlvol zwart tot pastels en zelfs felle kleuren, er is altijd wel een kleur die past in jouw stijl. Liever op veilig spelen? Kies een zachte kleur zoals een zandkleurtje of olijfgroen. Deze kleuren passen mooi in een Natural badkamer of zetten de toon in een Nordic badkamer.

 

 

Meer weten over de baden in dit artikel? Maak een afspraak in één van onze toonzalen of bekijk de website van producent Ideal Standard

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt