Binnenkijken

Van fruittelersvilla naar vakantiewoning met jaren 60 flair

Ooit was deze vrijstaande villa de woonst van een fruittelersfamilie. Nu kan je er heerlijk overnachten met zicht op de fruitbomen. 

Vakantiehuis MAM

Gastvrouw: Nikki Jacobs

Website: mam-haspengouw.be

Waar: Sint-Truiden

Wat: Gastvrouw Nikki transformeerde het ouderlijke huis van haar vader naar een eigenzinnig vakantiehuis met 4 slaapkamers en evenveel badkamers. Het huis ademt de sfeer van de jaren 60 in een modern jasje.

“Mam is mijn grootmoeder langs vaderszijde, en was een one-of-a-kind powervrouw.”

 

“Nadat mijn beide grootouders kwamen te overlijden, stond het ouderlijk huis van mijn vader lange tijd leeg. Omdat we het huis toch graag in de familie hielden maar alsnog een nieuwe bestemming wilden geven, kwam het idee om van de woonst een unieke vakantiewoning te maken, middenin de Haspengouwse fruitvelden. Ik ben de jongste telg van een fruittelers-familie die honderden jaren teruggaat. Mam was een absolute pionier in alles wat ze deed. Ze was een warme, enthousiaste en intelligente vrouw en zorgde ervoor dat iedereen zich thuis voelde. Zo was ze niet enkel een Mam voor ons, maar ook voor de hele straat. In het huis wilden we dat gevoel laten terugkomen zodat onze gasten ook 'magnifieke momenten' kunnen beleven.”

De jaren 60 in een modern jasje met de gastvrijheid van Mam.

“Mam is een luxueuze maar laagdrempelige woning waar iedereen welkom is. We proberen onze gasten te laten kennismaken met hoevetoerisme door te verblijven in een voormalige fruitkwekersvilla. Je bent er omringd door onze bio-boomgaarden, maar dan wel in “boutique stijl”.

Waar heb je de inspiratie gehaald?

“Het interieur is volledig nieuw en op maat gemaakt, maar ik haalde veel inspiratie uit de sixties wat betreft vormtaal en kleurgebruik. Dit was de periode waarin Mam zelf haar fruitbedrijf liet bloeien en groeien. De kenmerkende blauwe keuken, de bollampen, de groene tegels in de badkamer… alles is gebaseerd op die periode.”

 

De stijl van Mam is in het hele vakantiehuis doorgetrokken. Hierdoor ademt het een unieke sfeer. Modern met een knipoog naar de jaren 60, de jaren van Mam.

Er zijn 4 badkamers in het vakantiehuis, welke is je persoonlijke favoriet?

“Ongetwijfeld de badkamer van de grootste slaapkamer, Mam’s vroegere slaapkamer. Daar staat een vrijstaand bad met zicht op de boomgaarden. De inloopdouche zit verwerkt onder de oude balkenstructuur, wat een impossant effect heeft.”

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt