Tips & tricks

Grootse ideeën voor je kleinste kamer

Zo groot moet je toilet zijn

De minimale ruimte die je nodig hebt voor je toilet is 90 x 120 cm, net genoeg om comfortabel te zijn maar toch genoeg ruimte om niet benauwd te zitten. Wil je je toilet groter doen lijken of wil je het net een klein gezellig kamertje houden? Met een paar simpele trucjes past je toilet net even goed in je huis als de rest van je kamers.

Pak de muren in je toilet slim aan

 

Wit of een licht grijs zijn de meest gekozen kleuren voor de muren in het toilet. Deze kleuren vergroten de ruimte maar ook een gekleurd behang met veel structuur of een mozaïek laten je toilet optisch groter lijken. Bovendien kan je met een kleur meer persoonlijkheid geven aan je kleinste kamer.

 

Speel met de diepte door alleen de achterste wand een kleurtje te geven. Hoe donkerder je kleur, hoe dichterbij de achterwand komt. Kies dus voor een licht kleurtje om de ruimte langer te doen lijken of net donkerder voor een knus gevoel.

 

Laat tegels op de vloer doorlopen op de achterwand voor een maximaal vergrotend effect of kies voor lange tegels in de breedte die de muren breder doen lijken.

 

Is je toiletruimte al een groter formaat, dan wil je misschien net het omgekeerde resultaat behalen. Een groot toilet kan namelijk al snel heel ongemakkelijk aanvoelen. Om de ruimte kleiner te doen lijken kies je best donkere kleuren voor je muren of je kan spelen met prints. Kies je voor behang, neem dan wel een afwasbare soort.

Hou de vloer van je toilet vrij

 

Een vrije vloer laat je ruimte groter lijken. Met een hangende handen-wasser en hangende accessoires maak je alles luchtig en licht. Heb je een hele kleine ruimte en wil je een handenwasser in je toilet? Dan kies je sowieso best een hangend exemplaar zonder onderkast om beenruimte te besparen. Laat je sifon gerust in het zicht hangen maar kies dan wel eentje die mooi bij kranen past.

 

Ga je volledige renoveren met een nieuw toilet, kies dan een hang-wc. Wist je dat de meeste hang-toiletten ook een extra compacte uitvoering hebben? Hiermee win je enkele centimeters die een groot verschil kunnen maken.

Kies een toiletkastje

 

Al ooit naar het toilet geweest en zonder papier gevallen? Het is je vast al wel eens overkomen. Extra toiletpapier is een must om binnen handbereik te hebben maar ze zijn niet direct de gezelligste items om je toilet mee aan te kleden.

 

Kies een handenwasser in combinatie met een kastje en berg je reserverollen en schoonmaak producten er in op. Net zo handig en zo maak je ineens plaats voor leuke decoraties.

 

Benieuwd hoe jouw toekomstige gastentoilet er zou kunnen uitzien? Onze experts helpen je graag op weg.

 

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt