Ontspannen met al je zintuigen

3 winterse badaroma’s voor een heerlijk badmoment

Badaroma’s verspreiden een heerlijke geur in je badkamer. De dampen prikkelen je hersenen en luchtwegen waardoor je de positieve eigenschappen kan ervaren. Daarnaast wordt de essentiële olie door de huid opgenomen. Op die manier hebben deze producten een positieve werking op je geest én je lichaam. Er bestaan tal van badaroma’s met elk hun eigenschappen. Deze drie geuren zijn perfect om de koude winterdagen door te komen.

Fleur d’orange

Er is bijna geen enkele geur die meer aan Kerst doet denken, sinaasappelbloesem geeft een heerlijke zacht-zoete geur. Voeg een paar druppels badaroma van sinaasappelbloesem toe aan je bad. De heerlijke citrusgeur werkt kalmerend en verzachtend. Terwijl dit aroma tijdens het baden ontspannend werkt, geeft het nadien net energie. Ideaal om die winterblues te lijf te gaan.

 

Eucalyptus

Eucalyptus wordt door veel mensen geassocieerd met sauna en wellness. En dat is terecht, deze geur ontspant en doet je helemaal zen voelen. Daarnaast zijn er nog een aantal eigenschappen die een scheutje eucalyptusaroma in je bad een aanrader maken. Eucalyptus werkt tot diep in je longen en verlicht luchtwegenklachten. Ook werken de dampen van eucalyptus desinfecterend, ideaal dus om klachten van een verkoudheid of griep te verzachten.

 

Lees ook: Aromatherapie, de geurige weg naar ontspanning

Rozemarijn

Ben je toe aan wat positieve energie? Rozemarijn is vooral gekend in de keuken maar dit kruid kan je ook als badaroma aan je badritueel toevoegen. De sterke geur van rozemarijn zet je longen open en verlicht luchtwegenklachten die in de winter wel eens voorkomen. Wanneer het buiten donker is hebben we minder energie. Rozemarijn geeft een opwekkend gevoel bij vermoeidheid en zet je geest op scherp.

 

Lees ook: Ontspannend bubbelen, de voordelen van een bubbelbad

 

Laatste tip

Heb je een bubbelbad of bad met massagesysteem? Gebruik dan geen essentiële olie in je bad maar altijd een badaroma die volledig oplost. Wij raden de badaroma's van Finsuola aan. Deze lossen goed op in het water zodat het luchtsysteem niet beschadigd raakt.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt