Styling
Tips & tricks

4 planten die houden van je badkamer

Planten zijn niet alleen prachtige decoratieve elementen die kleur en textuur toevoegen aan je badkamer, ze bieden ook enkele belangrijke voordelen voor je gezondheid en welzijn. Maar niet alle planten gedijen goed in een vaak donkere en vochtige omgeving zoals je badkamer. Wij stellen je graag enkele groene vrienden voor die wél graag in je badkamer vertoeven en bovendien ook nog eens helpen om de luchtvochtigheid te reguleren. Zo geniet je van een fris groen kleurtje én tegelijk ook van een gezondere lucht in je badkamer. 

 

Sansevieria: De Sansevieria, ook wel gekend als vrouwentongen, is één van de gemakkelijkste planten om te hebben. Ze hebben niet veel verzorging nodig, om de twee weken water geven is genoeg. In de winter mag je gerust 6 weken overslaan. Een perfecte plant dus voor mensen zonder groene vingers. Sansevierias hebben niet veel licht nodig en kunnen goed tegen vochtige ruimtes, perfect dus voor je badkamer.

 

Philodendron: De Philodendron is een familie met planten in veel maten en kleuren. Je vindt ze met zowel kleine als grote bladeren. Meestal zijn ze groen, maar soms ook rood of fel geel. Deze plant is niet veeleisend, hij heeft niet veel licht nodig en vindt het niet erg als je hem een keertje vergeet water te geven. Hij komt van oorsprong uit het regenwoud en houdt dus wel van een vochtige omgeving zoals je badkamer. Zet de Philodendron wel om een plekje waar katten en kleine kinderen niet bij kunnen want hij is licht giftig.

Nephrolepsis: We kennen deze plant beter als de krulvaren die je makkelijk herkent aan zijn weelderige bos frisgroene bladeren. Ze hebben houden van een vochtige omgeving en hebben niet veel licht nodig. De krulvaren is ook nog eens een goede luchtzuiveraar. Geen wonder dus dat deze plant vaak in de badkamer terug te vinden is. Tip: de taken van de krulvaren gaan wat overhangen. Zet hem in een hoge pot of hangmand, zo komt hij het meest tot zijn recht.

 

Calathea: Calathea's zijn prachtige planten met levendige patronen op hun bladeren. Je vindt ze in allerlei groene en rode kleurschakeringen die de plant een luxueze uitstraling geven. Een ideale plant om bijvoorbeeld je Hotel-Chique badkamer dat tikkeltje extra te geven. Deze planten houden van een hoge luchtvochtigheid en doen het goed in schaduwrijke omgevingen, daarom zijn ze perfect voor de badkamer.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt