Tips & tricks

Keuzehulp: Je toilet kiezen

Staand toilet of hangtoilet

Staande toiletten worden bijna uitsluitend nog in renovaties verkocht wanneer men niet wil breken om de afvoer aan te passen naar een voorwandsysteem. Een staand type bestaat steeds uit een onderpot en een reservoir. Meestal wordt het reservoir - vervaardigd in porselein of kunststof - geplaatst op het toilet zodat het één geheel lijkt. Een tweede mogelijkheid is dat het reservoir wat hoger tegen de muur gemonteerd wordt. Dit wordt dan een halfhoog reservoir genoemd, iets wat we vroeger wel vaker zagen.

 

Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar een hang- of wandtoilet. Handiger om de vloer schoon te maken én het oogt minder zwaar door zijn kleinere omvang.

 

Een hangtoilet wordt steeds gemonteerd op een voorwandsysteem of inbouwelement. Het reservoir  zit mooi weggewerkt in de muur, maar is nog steeds bereikbaar voor herstellingen langs de duwplaat. Een hangwc kan maximaal belast worden met 150kg, wat ruimschoots voldoende is. Besteed naast het toilet zelf ook de nodige aandacht aan de duwplaat van het inbouwelement. Deze is in vele designs beschikbaar om het geheel helemaal af te maken.

 

 

Toilet zonder spoelrand voor optimale hygiëne

De spoelrand van een toilet is een potentiële bron van bacteriën. Daarom kiezen steeds meer klanten voor een model dat spoelrandloos is, ook wel rimless toilet genoemd. Deze nieuwe generatie wc's zonder spoelrand is hygiënischer én zeer eenvoudig grondig en snel te reinigen. Mooi meegenomen is ook het aantrekkelijke design van deze versies.

 

 

Een toilet met extra hygiënische coating

Optioneel kan je kiezen voor een toilet dat nog een speciale extra coating heeft gekregen. Vuil hecht zich minder snel vast aan het porselein waardoor je aanzienlijk minder moet schrobben na een toiletbezoek.

 

 

Douchetoilet

Mag het wat meer zijn of heb je uit praktische overwegingen nood aan meer comfort op het toilet. Dan is een douchetoilet, ook wel gekend al Japans toilet, misschien wel iets voor jou. Dit toilet reinigt je met water en heeft ook een droogfunctie. Lees er hier meer over.

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt