Styling

De badkamertrends van 2024

"De diversiteit van onze maatschappij reflecteert zich in de interieur- en badkamertrends van 2024. We zien individualisme en de ruimte om te zijn wie je bent met expressieve details tot teruggrijpen naar het warme gevoel van vroeger met monotone rust. Stijlen zijn heel uitgesproken en we zien zowel felle kleuren als meer ingetogen badkamers met neutrale kleuren tot koele metalen en pastelblauw." Corvin Pletinck is trendwatcher en showroom manager bij STG en gaat voor jou door de trends van 2024.

Clou Ecorazzo

 

Badkamertrend 1: Upcycling

Dat duurzaamheid een grote opmars kent hoeft niet te verbazen. Met bekende gezichten die hun eigen outfits maken en hippe DIY-ideeën brengen als grote voorbeeld, zien we ook in de badkamer van 2024 meer aandacht voor producten die individualisme toejuichen.

 

Over alle productcategorieën heen zien we een verduurzaming met unieke producten die gemaakt worden uit gerecycleerde materialen. Rest-productiemateriaal en zelfs plastic afval zoals oude tuinstoelen krijgen een nieuw leven als een uniek stuk met een excentrieke look. In het assortiment ontdekken we waskommen uit gemalen plasticafval en douchesystemen uit aluminium.

 

Lees ook: De ambachtelijke waskommen van Lies Bulteel

Badkamertrend 2: Funky jaren 80

Dat de Barbie-film zijn sporen nalaat op ons interieur zien we in 2024. We zien in deze trend volop vormen die er visueel wat plastic fantastic uitzien maar gemaakt zijn van hoogwaardige en duurzame materialen want nieuw plastic kan anno 2024 echt niet meer. Felle kleuren en pastels worden schaamteloos met elkaar gecombineerd tot een Barbie-waardige droombadkamer.

Badkamertrend 3: Art deco revival

Trends uit het verleden komen wel eens vaker de hoek om kijken. Vorig jaar zagen we al subtiele details uit de jaren 60 verschijnen. In 2024 maken komen de jaren van toen nog meer furore. Doucheglas en meubels met ribbels en ronde vormen worden gecombineerd met royale kleuren voor een ‘moody’ rokerig café look die zo uit The Great Gatsby zou kunnen komen.

Badkamertrend 4: Home-spa retreat

Haaks op al dat wild zien we dat de nood om uit de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen zich ook naar het interieur vertaalt. Badkamers worden een oase van rust met de nadruk op comfort, onthaasten en zorg dragen voor jezelf. Kleuren zijn zacht, sereen en halen hun inspiratie uit de natuur. Verschillende tinten groen, grijs, beige en bruin kunnen zowel vrolijk als monotoon met elkaar gecombineerd worden. Materialen worden gebruikt in hun originele kleur en mogen hun imperfecte zelf zijn. Zo stralen ze de rust uit die we ervaren in de japandi-stijl, scandinavische design en de hotel-chique trend.

 

Lees ook: Binnenkijken in de mini-thuisspa van Els en Anthony

 

 

 

Nog even alle trends op een rijtje

• Upcycling en circulaire economie

• Funky jaren 80

• Art deco revival

• Home-spa retreat

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt