Tips & tricks

Zo kies je makkelijk je regendouche

Een douche is een echte sfeermaker in je badkamer. Door zijn stijlvolle uiterlijk voelt je badkamer direct wat meer luxe aan. Overweeg je om een regendouche in je badkamer te integreren? Dan moet je rekening houden met een paar zaken. Wij geven je graag een overzicht en enkele nuttige tips. Zo kies je makkelijk de regendouche die het beste past in jouw badkamer.

Opbouw regendouche

Een opbouw regendouche, de naam zegt het al bijna zelf, is een regendouche waarbij het volledige douchesysteem op de muur zit. De douchekop en bediening zijn met elkaar verbonden. Een mooi afgewerkte metalen buis die zichtbaar op de muur bevestigd wordt zorgt ervoor dat water tot in de douchekop geraakt. Het aandeel metaalkleur in de badkamer is groter, wat voor een mooier contrast kan zorgen. Afhankelijk van de look waar je voor wil gaan.

 

 

Inbouw regendouche

De tegenpool  van de opbouw regendouche is de inbouw regendouche. Hier zit alle techniek netjes in de muur weggewerkt. Met een inbouwdouche krijg je een minimalistich uitzicht. Je kan de bediening van de douche ook op een andere plek monteren. Hierdoor laat je het water lopen van buiten de douche en hoef je de eerste koude druppels niet te trotseren.

 

 

Lees ook: Drie opties om jouw douche uniek te maken

Je warmwaterproductie

Door zijn grotere oppervlakte verbruikt een regendouche meer water dan een gewone handdouche. Om even de vergelijking te maken: een gewone douchekop verbruikt gemiddeld 4 tot 9 liter per minuut. Een regendouche verbruikt gemiddeld 19 liter per minuut, al bestaan er tegenwoordig ook waterbesparende modellen die afklokken op 9 liter.

Ook je systeem voor productie van warm water moet voorzien zijn op het waterverbruik van de regendouche. Je ketel moet meer water in één keer kunnen verwarmen om te kunnen genieten van een warme douche.

 

 

Lees ook: 4 regendouches met een laag waterverbruik

 

 

Laat de waterdruk controleren

Ga na of de waterdruk in je badkamer voldoende is om een regendouche te ondersteunen. Sommige regendouches vereisen een hogere waterdruk dan standaard douchekoppen. Indien nodig laat je een sterkere opvoerpomp installeren om genoeg water naar je douche te krijgen.

 

 

Zo hoog moet je regendouche hangen.

Ons advies is om de kop van de regendouche op 210 cm hoogte te voorzien. Dit is een standaardmaat voor de gemiddelde lengte van mensen in Europa. Ben je groter dan gemiddeld, dan is het wat comfortabeler om je regendouche een beestje hoger te hangen dan gebruikelijk. Wie wat kleiner is dan gemiddeld zal het fijner vinden om de regendouche ook wat lager te hebben. Woon je samen met mensen van een verschillende grootte, kies dan een opbouw regendouche die je in hoogte kan verstellen. Zo heeft iedereen een regendouche op de ideale hoogte. 

Regendouche zonder grote breekwerken

Bij renovaties is het een slim idee om je voorzieningen op dezelfde plaats te houden. Dit beperkt breekwerken in de badkamer en zal ook het uiteindelijke kostenplaatje wat lager houden. Kies een opbouwdouche i.p.v. een inloopdouche. Een opbouwdouche, of showerpipe in vakjargon, wordt op de muur geplaatst op dezelfde plaats als waar je een gewone douchethermostaat zou hangen. Minder breekwerk dus!

 

Lees ook: Je badkamer renoveren aan 6% BTW, hoe werkt dat

Maak een afspraak

Maak een afspraak in onze toonzaal en stel al je vragen aan één van onze badkamerexperts.

Maak een afspraak
Vind een toonzaal in je buurt
stg vind een toonzaal in de buurt stg vind een toonzaal in de buurt